Minimalismul este noul clasic

Minimalismul face parte dintr-un trend mai vast de lifestyle ce se asociază cu metafore actuale cum ar fi puritate, esențial, organic. Iată o tendință ce revine în forță în acest sezon.

Producătorii de corpuri de iluminat interpretează creativ acest concept și vin cu propuneri variate.

Utilitar. Corpul de iluminat este redus la componentele sale esențiale: cablu și bec. Aparent un construct banal, vă va surprinde prin variantele realizate de designeri. Indiferent că vorbim despre lustră sau lampadar, este o soluție versatilă întrucât printr-o simplă schimbare a becurilor, obțineți practic un nou corp de iluminat.

Geometrie.  Elaborând pe marginea temei menționate mai sus, abajurul sau piciorul corpului de iluminat devin pretexte pentru jocul de lumini și proporții datorită structurii metalice. Aceasta creează impresia tridimensională prin formele sale geometrice.

Marmura. Este unul din materialele favorite în lumea designul interior în ultimele sezoane.  Se regăsea anterior ca materie primă vedetă în compoziția pieselor de mobilier ( console, măsuțe, biblioteci) dar și a accesoriilor (tăvi, vaze, ceasuri de perete). Acum este posibil să alegeți și corpuri de iluminat cu suport sau abajur din marmură, cu linii pure, caracteristice bine cunoscutului stil scandinav.

Metalic. Nu în ultimul rând, între nuanțele metalizate se remarcă alămiul, sau auriu satinat, descendentul arămiului din sezoanele trecute.  Aveți de ales între variante de abajururi compacte, ce se fac remarcate prin polisarea și finisajul metalului sau abajururi perforate, în formă de fagure, ce filtrează lumina, creând reflexii plăcute.

Published by madalinacismaru07

Studii Europene, 24

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: